O nama Learning Ville Edukativni centar

Dobrodošli u Learning Ville edukativni centar, mesto u kome se na malo drugačiji način pristupa svakom detetu, od onoga što smo do sada navikli. U našem centru pričamo o emocijama, pronalazimo naše talente, otkrivamo svoje granice i učimo kako da se opustimo. 

Kroz Relax Kids časove razvijamo emocionalnu otpornost, koncentraciju, jačamo samopouzdanje i veru u sebe. Centar je nastao iz želje da pokaže koliko je važna emocionalna inteligencija koja se razvija zahvaljujući Relax Kids časovima.

Šta je emocionalna inteligencija?

Emocionalna inteligencija je sposobnost da percepiramo, izražavamo, kontrolišemo i vrednujemo kako svoje emocije, tako i emocije drugih. Neka naučna istraživanja pokazuju da se emocionalna inteligencija može naučiti, razviti i ojačati. Zamislite svet u kojem ne biste mogli da prepoznate kada je vaš prijatelj ili kolega ljut ili tužan. To su situacije u kojima je ispravno razumevanje i reagovanje na tuđe emocije vrlo važno.

Zašto je dobro imati razvijenu emocionalnu inteligenciju?

Osoba koja ima razvijenu emocionalnu inteligenciju ima razvijenu samosvest i empatiju. Samosvest podstiče razvoj sopstvene ličnosti, dok je empatija osnova zasnivanja i održavanja veza. U slučaju da postoji slabost ovih ključnih faktora, dolazi do narušavanja života ili karijere. S druge strane, njihova razvijenost pojačava osećaj ispunjenosti i uspeha.

Naš tim

dragana velickovic tosic

Prof. Dragana Tošić je doktorand Filološkog fakulteta, Relax Kids trener, Reiki Master i jedan od osnivača Learning Ville Edukativnog centra gde se bavi razvojem emocionalne inteligencije dece i odraslih.

Diplomirala je i završila master studije na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku za japanski jezik i književnost. Imala je priliku da boravi i studira na prestižnom Chuo Univerzitetu, Ekonomskog fakulteta u Tokiju, gde je radila istraživanje za doktorsku disertaciju koju uspešno privodi kraju. Dragana je član Privredne Komore Omladine gde učestvuje na raznim projektima koji se bave preduzetništvom, očuvanja životne sredine i afirmacije mladih. Autor je i koautor radova na temu filologije, pedagogije i kultorologije. Zahvaljujući višegodišnjem radu na Filološkom fakultetu u ulozi asistenta, shvata značaj emocionalne inteligencije kao preduslov za uspeh. Dragana je lincencirani Relax Kids trener, obrazovanje je stekla u Londonu na treningu za razvoj emocionalne inteligencije.

Dragana je takođe i majka četvorogodišnje devojčice zahvaljujući kojoj je počela da radi na sebi kako bi bila bolja mama. Veruje da se roditeljstvo uči i da mudar roditelj prvo radi na sebi. Uživa u radu sa decom ali i sa odraslima. Nesebično širi i daje znanje koje ima, jer veruje da je naše samo ono što drugima damo.

Aleksandra Veličković je suvlasnik, Relax Kids i Just Relax trener u Learning Ville Edukativnom centru, gde se bavi razvojem emocionalne inteligencije dece i odraslih. Diplomirala je na Geografskom fakultetu u Beogradu, a trenutno je na master studijama Filološkog fakulteta u Beogradu gde radi master rad na temu najpoznatijeg japanskog menadžmenta Kaizen. Godine 2012. Aleksandra je započela svoju karijeru u Američkoj kompaniji Celebriti Cruises i ima 6 godina iskustva u menadžmentu, gde je odgovorna za planiranje, ogranizovanje i izvršenje. Aleksandra je završila ALPS I i ALPS II, programe liderstva, a nakon što je imala priliku da radi u velikom menadžment timu i vodi grupu ljudi, shvatila je značaj emocionalne inteligencije. Aleksandra je raduje kada je u prilicu da pomogne deci da se razvijaju u jake ličnosti, da nauči roditelje i odrasle kako da razumeju sebe i ljude oko sebe i pokaže im kako se stresne situacije mogu bolje rešiti za sve i na obostranu korist. Aleksandra uživa u vežbanju joge i svim njenim prednostima, voli čitanje, naročito čita knjige o ličnom razvoju i najsrećnija je kada provodi vreme sa porodicom u Srbiji.

Aleksandra Veličković je suvlasnik, Relax Kids i Just Relax trener u Learning Ville Edukativnom centru, gde se bavi razvojem emocionalne inteligencije dece i odraslih.

Diplomirala je na Geografskom fakultetu u Beogradu, a trenutno je na master studijama Filološkog fakulteta u Beogradu gde radi master rad na temu najpoznatijeg japanskog menadžmenta Kaizen. Godine 2012. Aleksandra je započela svoju karijeru u Američkoj kompaniji Celebriti Cruises i ima 6 godina iskustva u menadžmentu, gde je odgovorna za planiranje, ogranizovanje i izvršenje. Aleksandra je završila ALPS I i ALPS II, programe liderstva, a nakon što je imala priliku da radi u velikom menadžment timu i vodi grupu ljudi, shvatila je značaj emocionalne inteligencije.

Aleksandra je raduje kada je u prilici da pomogne deci da se razvijaju u jake ličnosti, da nauči roditelje i odrasle kako da razumeju sebe i ljude oko sebe i pokaže im kako se stresne situacije mogu bolje rešiti za sve i na obostranu korist. Aleksandra uživa u vežbanju joge i svim njenim prednostima, voli čitanje, naročito čita knjige o ličnom razvoju i najsrećnija je kada provodi vreme sa porodicom u Srbiji.

Saradnici

Bojana

Bojana Smolić jogu shvata kao definiciju discipline i Duhovne veštine. Nakon završetka obuke počinje sa držanjem grupnih i individualnih časova.

Posle godinu dana rada kao instruktor, završava kurs za Či Gong (kineska „joga“ ) zbog potrebe da proširi znanje o funkcionisanju duha i tela i kroz neke druge duhovne prakse. 

Ujedno, pohađa i „OLI“ psihodinamski koučing kroz psihoterapiju, da još više obogati spoznaju o „Biću“, kao celini „Um – Duh – Telo“.

Nakon toga sledi obuka za Thai Terapeuta, da oseti telo i kroz suptilan nivo i tu se upoznaje sa Thai jogom tj. vežbama Reusi Dat Ton, gde se obučava da bude instruktor „Resui Dat Ton“ vežbi ili vežbi Thai joge.

Relax Kids

„Svako se može naljutiti – to je lako. Ali, naljutiti se na pravu osobu, u pravoj meri, u pravo vreme, zbog ispravnog razloga i na ispravan način – to nije lako.“ – Aristotel